ΥΛΙΚΑ:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ ή με πηρούνι, πριν κρυώσουν. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα.
Πλάθουμε κεφτέδες.
Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες.
Τους τηγανίζουμε για 2′-3′, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το λάδι.
Καλή σας όρεξη!!
Πηγή: planetnews.gr