Πατατοκεφτέδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 και 1/4 κιλό πατάτες

1 φλ. τυρί φέτα τριμμένο

2 -3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

βούτυρο

μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.

Βάζουμε τον πουρέ (αφού κρυώσει) σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, ανάλογο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Τα δουλεύουμε όλα καλά να γίνουν μια ζύμη.

Η ζύμη μας αυτή πρέπει να είναι πηχτή ώστε να πλάθεται.

Κόβουμε κομμάτια από αυτή τη ζύμη και πλάθουμε αφού τα αλευρώσουμε καλά, για να πάρουν σχήμα σβώλου και στη συνέχεια τα πιέζουμε ώστε να μας δώσουν το σχήμα κεφτέδων.

Τους τηγανίζουμε με βούτυρο στο τηγάνι ώσπου να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, προσέχουμε να μην τους τρυπάμε στο γύρισμα, γιατί έτσι δε θα φουσκώσουν.

Πηγή: tasty-guide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Πατατοκεφτέδες

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ ή με πηρούνι, πριν κρυώσουν. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα.

Πλάθουμε κεφτέδες.

Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει.

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες.

Τους τηγανίζουμε για 2′-3′, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το λάδι.

Καλή σας όρεξη!!

Πηγή: planetnews.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Πατατοκεφτέδες

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 και 1/4 κιλό πατάτες

1 φλ. τυρί φέτα τριμμένο

2 -3 κουταλιές της σούπας αλεύρι

βούτυρο

μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ.

Βάζουμε τον πουρέ (αφού κρυώσει) σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί, ανάλογο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Τα δουλεύουμε όλα καλά να γίνουν μια ζύμη.

Η ζύμη μας αυτή πρέπει να είναι πηχτή ώστε να πλάθεται.

Κόβουμε κομμάτια από αυτή τη ζύμη και πλάθουμε αφού τα αλευρώσουμε καλά, για να πάρουν σχήμα σβώλου και στη συνέχεια τα πιέζουμε ώστε να μας δώσουν το σχήμα κεφτέδων.

Τους τηγανίζουμε με βούτυρο στο τηγάνι ώσπου να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, προσέχουμε να μην τους τρυπάμε στο γύρισμα, γιατί έτσι δε θα φουσκώσουν.

Πηγή: tasty-guide.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Πατατοκεφτέδες

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε τις πατάτες στο μπλέντερ ή με πηρούνι, πριν κρυώσουν. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα.

Πλάθουμε κεφτέδες.

Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει.

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες.

Τους τηγανίζουμε για 2′-3′, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας, για να τραβήξει το λάδι.

Καλή σας όρεξη!!

Πηγή: planetnews.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο