Πατάτες τηγανητές της γιαγιάς, με σάλτσα ντομάτας

1 λεπτά ανάγνωσης

Μαρία Κοκολάκη, Καφενείο Γύπας, Λασίθι

Στο Καφενείο Γύπας στον Ξηρόκαρπο του Λασιθίου τις βγάζουν μαζί με τους άλλους μεζέδες της ρακής. Τις έφτιαχνε η γιαγιά τους, αλλά και η δικιά μου, και υποθέτω και η δικιά σας. Νικολέτα Μακρυωνίτου

Υλικά

Μερίδες: 1

2-3 πατάτες, κομμένες για τηγανητές

Για τη σάλτσα

  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  •  1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πατάτες της γιαγιάς βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά δευτερόλεπτα τον πελτέ να μυρίσει.
  2. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
  3. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε, τις αλατίζουμε ελαφρά και, όπως είναι καυτές, τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και τις ανακατεύουμε καλά.
  4. Τις σερβίρουμε αμέσως και, αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο