Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πατάτες γκρατινέ

26/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πατάτες γκρατινέ
0
SHARES
Share on Facebook

Κρεμώδεις και λαχταριστές πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά. Το συνοδευτικό που κλέβει την παράσταση από το κυρίως!

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 300 γρ. πατάτες, σε φέτες 2 χλστ.
  • 40 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
  • τα φύλλα από 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, πολύ ψιλοκομμένα
  • 100 ml γάλα, κατσικίσιο ή αγελαδινό
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αλείφουμε ένα πυρέξ ή άλλο στρογγυλό ταψί σερβιρίσματος 36 εκ. με βούτυρο και σκορπίζουμε το σκόρδο.
  3. Απλώνουμε μία στρώση πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο από το μυρωδικό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες (κρατάμε λίγο μυρωδικό).
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό.
  5. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι το μείγμα να απορροφηθεί από τις πατάτες.
  6. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μυρωδικό και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Σιροπιαστά: 21 αξεπέραστες παραδοσιακές συνταγές

Next Post

Τούρτα αμυγδάλου – Κλασική, αφράτη και με φινετσάτη υφή και εμφάνιση

Next Post
Τούρτα αμυγδάλου – Κλασική, αφράτη και με φινετσάτη υφή και εμφάνιση

Τούρτα αμυγδάλου - Κλασική, αφράτη και με φινετσάτη υφή και εμφάνιση

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ