ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες, κομμένες ομοιόμορφα σε χοντρά κομμάτια
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1+½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 lt ζωμό λαχανικών
100 ml κόκκινο κρασί
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
¼ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
3 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
2 Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
3 Έπειτα, αδειάζουμε μέσα τις πατάτες, ανακατεύουμε ξανά και τις σοτάρουμε και αυτές για περίπου 1 λεπτό.
4 Ύστερα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το κύμινο, την κανέλα, το θυμάρι, τη ρίγανη, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
5 Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
6 Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
7 Τέλος, μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, σερβίρουμε ζεστό
Πηγή: giorgostsoulis.com