Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πατάτες γεμιστές

15/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πατάτες γεμιστές
0
SHARES
Share on Facebook

 Υλικά:

10 μέτριες πατάτες (μπορείτε να κρατήσετε τη φλούδα)
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 κ.σ. βιτάμ
150 γραμμάρια τυρί γκούντα ή τσένταρ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία εκτέλεσης:

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες.

Σε βραστό αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν (τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με πιρούνι).

Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν τις κόβουμε οριζόντια στην μια επάνω πλευρά τους.

Αδειάζουμε προσεκτικά (για να μην σπάσουν) το εσωτερικό με ένα κουτάλι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ κομμένο σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1/2 κ.σ. βιτάμ και σοτάρουμε για 2-3′ το μπέικον.

Μόλις είναι έτοιμο το τοποθετούμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το σκόρδο, τα τυριά, τη 1 κ.σ.βιτάμ τον μαιντανό και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να σφίξει (προσοχή θα δούμε με το μάτι, ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο γάλα καθώς το μείγμα δεν πρέπει να γίνει πάρα πολύ σφιχτό).

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.

Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και βάζουμε από πάνω τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.

Μόλις τις βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό για ομορφιά.

Πηγή: mononews.gr

Previous Post

Πως φτιάχνουμε ψωμί σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο

Next Post

Μουσακάς χωρίς δυσκολίες

Next Post
Μουσακάς χωρίς δυσκολίες

Μουσακάς χωρίς δυσκολίες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ