Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παστίτσιο θαλασσινών

08/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πέννες
40 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
Για τον κιμά:
600 γραμμάρια καλαμάρι
600 γραμμάρια γαρίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης
250 γραμμάρια τομάτα ψιλοκομμένη
300 ml ζωμό λαχανικών
1 κουταλιά ζάχαρη
Για την μπεσαμέλ:
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
80 γραμμάρια αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 κρόκους
2 πρέζες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες για 10-11 λεπτά, μέχρι να είναι al dente.
Όταν οι πέννες είναι έτοιμες, τις σουρώνετε, τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτετε τα 40 γραμμάρια βούτυρο, ανακατεύετε καλά και τις απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Σε ένα ξύλο κοπές με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρό καρέ και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το καλαμάρι και την γαρίδα.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα καλαμαράκια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με τον ζωμό λαχανικών, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε το καλαμάρι να βράσει για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης μαζί με τις ψιλοκομμένες γαρίδες, ανακατεύετε μία τελευταία φορά, αποσύρετε από την φωτιά και απλώνετε την σάλτσα πάνω από τις πέννες
Για την μπεσαμέλ τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει, το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα 2 υλικά.
Συνεχίζετε προσθέτοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύετε συνεχόμενα με ένα σύρμα.
Όταν το μείγμα ξεκινάει να πήζει αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύοντας γρήγορα και έντονα και την απλώνετε πάνω από την σάλτσα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40-45 λεπτά.
Όταν το παστίτσιο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο και το αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν το κόψετε.

Πηγή: alexandrospapandreou.gr

Previous Post

Αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι

Next Post

Κριθαρότο με γαρίδες και αγκινάρες

Next Post
Αγιορείτικες σουπιές με σπανάκι

Κριθαρότο με γαρίδες και αγκινάρες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ