Υλικά (Σερβίρει 8)
500 γρ. αλεύρι
300 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 κ. γλυκού κανέλα
3 κ. σούπας νερό
1/2 κ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τοποθετούμε στο μίξερ την άχνη,τα ην κανέλα,το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το νερό και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μας τελείως και να έχουμε την ζύμη για την πάστα Φλόρα.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε σε φύλλο διαμέτρου ίσο με την ταρτιέρα μας (22 – 27 εκατοστά ).
Στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα και απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα.
Με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης ,που κρατήσαμε, πλάθουμε κορδονάκια και τα βάζουμε πάνω από την μαρμελάδα ώστε να πετύχουμε την κλασική εμφάνιση της τάρτας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 165C για 47 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει τελείως η πάστα φλώρα.