Πασχαλινά γαρδουμάκια ή γαρδουμπάκια Χανίων

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 1 1⁄2 κιλό αρνίσια έντερα, καλά καθαρισμένα*
  • 1 κοιλιά αρνίσια (παραγγέλνουμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη)
  • 1/2 κιλό ποδαράκια, καθαρισμένα καλά από τον κρεοπώλη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 600 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, σε ψιλά καρέ
  • 2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • 1 κιλό κολοκυθάκια, σε λεπτά μπαστουνάκια (προαιρετικά)
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα γαρδουμπάκια, ξεκινάμε κόβωντας την κοιλιά σε λωρίδες μακρόστενες, πάχους 2 – 3 εκ.
  2. Τυλίγουμε ένα κομμάτι κοιλιά με το έντερο σαν μικρό κοκορέτσι. Τυλίγουμε και κάθε ποδαράκι με έντερο.
  3. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα ρολά για 3-4 λεπτά και στραγγίζουμε.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και τα γαρδούμια και ανακατεύουμε απαλά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  5. Ρίχνουμε νερό που να τα καλύπτει, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα κολοκυθάκια και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο