Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 1⁄2 κιλό αρνίσια έντερα, καλά καθαρισμένα*
- 1 κοιλιά αρνίσια (παραγγέλνουμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη)
- 1/2 κιλό ποδαράκια, καθαρισμένα καλά από τον κρεοπώλη
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 600 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, σε ψιλά καρέ
- 2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
- 1 κιλό κολοκυθάκια, σε λεπτά μπαστουνάκια (προαιρετικά)
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα γαρδουμπάκια, ξεκινάμε κόβωντας την κοιλιά σε λωρίδες μακρόστενες, πάχους 2 – 3 εκ.
- Τυλίγουμε ένα κομμάτι κοιλιά με το έντερο σαν μικρό κοκορέτσι. Τυλίγουμε και κάθε ποδαράκι με έντερο.
- Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα ρολά για 3-4 λεπτά και στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και τα γαρδούμια και ανακατεύουμε απαλά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε νερό που να τα καλύπτει, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα κολοκυθάκια και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Πηγή: gastronomos.gr