Παραδοσιακό σπετσοφάι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα με πράσο

1 πράσινη πιπεριά

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 μικρές πιπεριές τσίλι

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί

1 κουταλάκι μπούκοβο

Ελαιόλαδο

1 πρέζα ξερή ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το λουκάνικο για 1’ λεπτό.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες και ψιλοκόβουμε και το σκόρδο. Ραντίζουμε το τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Σοτάρουμε απαλά να γυαλίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το σπετσοφάι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Παραδοσιακό Σπετσοφάι

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 σκ. σκόρδο σπασμένη

2 πιπεριές κέρατο (σε φέτες)

2 πιπεριές Φλωρίνης (σε κομμάτια)

1/4 φλ. κρασί ή βαλσαμικό ξύδι

2 ντομάτες τριμμένες (ή 2/3 συσκευασίας ντομάτες κονκασέ)

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα ρίγανη

Για το σερβίρισμα

τυρί

φρέσκο ψωμί

Εκτέλεση

Για το παραδοσιακό σπετσοφάι με πολύχρωμες πιπεριές, κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες διαγώνια.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κέρατο σε φέτες και τις πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄.

Βγάζουμε τα λουκάνικα σε μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.

Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3΄.

Τέλος, ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ή ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15’ μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε τη ρίγανη τελευταία στιγμή.

Μυστικά για το παραδοσιακό σπετσοφάι

-Το παραδοσιακό σπετσοφάι σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και φέτα.

-Είναι ένα απλό, νόστιμο και πικάντικο φαγητό που σηκώνει παραλλαγές. Δείτε εδώ μια παραλλαγή για παραδοσιακό πηλιορείτικο σπετσοφάι με γίγαντες.

-Μπούκοβο, πάπρικα, πιπεριές χρωματιστές διάφορες, μπορείτε να προσθέσετε κατά βούληση.

-Προτιμήστε χοντρά χωριάτικα λουκάνικα της περιοχής σας για καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Παραδοσιακό σπετσοφάι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα με πράσο

1 πράσινη πιπεριά

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 μικρές πιπεριές τσίλι

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες

1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί

1 κουταλάκι μπούκοβο

Ελαιόλαδο

1 πρέζα ξερή ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το λουκάνικο για 1’ λεπτό.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες και ψιλοκόβουμε και το σκόρδο. Ραντίζουμε το τηγάνι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο. Σοτάρουμε απαλά να γυαλίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το σπετσοφάι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Μοιραστείτε το άρθρο