Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παραδοσιακό ραβανί Νάξου

12/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σπανακοτυρόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

1 φλ. ζάχαρη

6 αυγά

1 βανίλια

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ

1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό

1/2 φλ. γαλά

ξύσμα λεμονιού

καρύδα τριμμένη για το τελείωμα

Για το σιρόπι

2½ φλ. νερό

2 φλ. ζάχαρη

λίγο χυμό από λεμόνι

2 κ.σ βούτυρο Νάξου

Εκτέλεση

Για το μοναδικό κατακίτρινο παραδοσιακό ραβανί της γιαγιάς από τη Νάξο, πρώτα θα βγάλουμε όλα τα υλικά στον πάγκο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι γιατί πρέπει να κρυώσει τελείως. Βάζουμε τα υλικά (ζάχαρη, νερό, λεμόνι), σε μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 5΄επιπλέον. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο Νάξου. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε  να κρυώσει τελείως το βουτυράτο σιρόπι.

Για το κέικ ραβανί, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει (περίπου για 4-5΄). Προσθέτουμε τη βανίλια. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά (αλεύρι, μπέικιν και σιμιγδάλι). Τα ανακατεύουμε.

Με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε εναλλάξ τα στερεά με το γάλα στο μείγμα.

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί νο 32 και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, στους 170 °C για 55΄περίπου (ή στον αέρα στους 160 °C, στη μεσαία σχάρα για 45΄περίπου) μέχρι να φουσκώσει το ραβανί να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Βγάζουμε από το φούρνο το ραβανί.

Περιχύνουμε σιγά σιγά το ζεστό ραβανί με το κρύο σιρόπι κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να σιροπιάζετε σωστά τα γλυκά σας.

Απολαύστε το γιατί είναι μια φανταστική συνταγή από τη Νάξο.

Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η Σταθούλα Δημητροκάλλη και την ευχαριστούμε πολύ.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Σουφλέ σοκολάτας

Next Post

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

Next Post
Σπανακοτυρόπιτα

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ