Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παραδοσιακό κανταΐφι σιροπιαστό με καρύδια

02/03/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πίτα με κοτόπουλο και πράσο
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

450 γρ. κανταΐφι

250 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

μια πρέζα γαρύφαλλο

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για το σιρόπι

450 γρ. ζάχαρη

300 ml νερό

φλούδα από 1 λεμόνι

1 στικ κανέλας

Οδηγίες

Για να ετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για σιροπιαστό κανταΐφι, ξεκινήστε με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βαλτε σε δυνατή φωτιά. Αφήστε να έρθουν σε βρασμό και να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο αφήστε το στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Στη συνέχεια θα προετοιμάσετε τη γέμιση για το καταΐφι. Σε ένα μούλτι βάλτε τα καρύδια, τη κανέλα και το γαρύφαλλο σε σκόνη και χτυπήστε, μέχρι να σπάσουν ελαφρώς τα καρύδια.

Λίωστε το βούτυρο και βουτυρώστε καλά ένα ταψί 26-28 εκ. σε διάμετρο.

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ξάνετε καλά το καταΐφι για να αφρατέψει και το χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη. Καλύψτε τα 2 μέρη με μία νωπή πετσέτα την οποία για να μην ξεραθούν.

Χωρίζετε το πρώτο κομμάτι από το καταΐφι σε 7 ίσα μέρη. Τα απλώνετε στον πάγκο (σε σχήμα φωλιάς), τα βουτυρώνετε και βάζετε στο κάθε κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση. Τυλίξτε το κάθε κομμάτι σε ρολό και τοποθετήστε τα ένα ένα στο βουτυρωμένο ταψί, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους. Πασπαλίστε με βούτυρο το κάθε κομμάτι. (Συνεχίστε τη διαδικασία με το υπόλοιπο καταΐφι)

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170-180C ψήνετε στη μεσαία σχάρα για πρίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να τραγανίσει.

Μόλις βγάλετε το κανταιφι από τον φούρνο, σιροπιάστε το με το κρύο σιρόπι. Με μία κουτάλα ρίξτε σιγά σιγά το σιρόπι, αφήνοντας να απορροφηθεί. Σκεπάστε το κανταΐφι με μία πετσέτα και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάστε και σιροπιάστε με το υπόλοιπο σιρόπι. Περιμένετε να απορροφηθεί το σιρόπι.

Σερβίρετε το κανταΐφι σκέτο ή με μία μπάλα παγωτό βανίλια. Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε περισσότερα στο tastycooking.gr

Previous Post

Γαλακτομπούρεκο

Next Post

Τούρτα σεράνο

Next Post
Πίτα με κοτόπουλο και πράσο

Τούρτα σεράνο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ