Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 310 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 150 γρ νερό
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Μία πρέζα αλάτι
Για την κρέμα
- 600 γρ νερό
- 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 γρ μαστίχα(3 δάκρυα)
- ¼ κτγ ροδόνερο
Για το πασπάλισμα
- 70 γρ ηλιέλαιο
Για το τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Για το γαρνίρισμα
- Μέλι
- Καρύδια
Εκτέλεση
- Σε ένα πολυκόφτη σπάμε την μαστίχα μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίχνουμε το νερό στο κατσαρολάκι μαζί με το ροδόνερο, την ζάχαρη με την μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ 20χ30 και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το ελαιόλαδο , μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 40 γρ. και τα σκεπάζουμε όλα με μια μεμβράνη.
- Αφού κρυώσει η κρέμα την χωρίζουμε σε κομμάτια.
- Βουτάμε τα χέρια μας σε ηλιέλαιο και ανοίγουμε την ζύμη με την βοήθεια ενός πλάστη σε τετράγωνο σχήμα.
- Βάζουμε στην μέση την κρέμα και κόβουμε τις άκρες για να έχουμε ένα τετράγωνο φύλλο.
- Κλείνουμε σε φάκελο και πατάμε ελαφρώς το πιτάκι με το χέρι μας.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
- Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.
Είναι πεντανόστιμα νηστίσιμα και μπορείτε να τα φτιάξετε όλο τον χρόνο!!
Πηγή: live-kitchen.gr