Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παραδοσιακές νηστίσιμες γλυκές πιτούλες Κύπρου (βίντεο)

10/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Παραδοσιακές νηστίσιμες γλυκές πιτούλες Κύπρου (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 310 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 150 γρ νερό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • Μία πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 600 γρ νερό
  • 100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 γρ μαστίχα(3 δάκρυα)
  • ¼ κτγ ροδόνερο

Για το πασπάλισμα

  • 70 γρ ηλιέλαιο

Για το τηγάνισμα

  • Ηλιέλαιο

Για το γαρνίρισμα

  • Μέλι
  • Καρύδια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πολυκόφτη σπάμε την μαστίχα μαζί με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Ρίχνουμε το νερό στο κατσαρολάκι μαζί με το ροδόνερο, την ζάχαρη με την μαστίχα και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί.
  3. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ 20χ30 και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το ελαιόλαδο , μια πρέζα αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  6. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 40 γρ. και τα σκεπάζουμε όλα με μια μεμβράνη.
  7. Αφού κρυώσει η κρέμα την χωρίζουμε σε κομμάτια.
  8. Βουτάμε τα χέρια μας σε ηλιέλαιο και ανοίγουμε την ζύμη με την βοήθεια ενός πλάστη σε τετράγωνο σχήμα.
  9. Βάζουμε στην μέση την κρέμα και κόβουμε τις άκρες για να έχουμε ένα τετράγωνο φύλλο.
  10. Κλείνουμε σε φάκελο και πατάμε ελαφρώς το πιτάκι με το χέρι μας.
  11. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
  12. Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  13. Γαρνίρουμε με μέλι και καρύδια.

Είναι πεντανόστιμα νηστίσιμα και μπορείτε να τα φτιάξετε όλο τον χρόνο!!

Πηγή: live-kitchen.gr

Previous Post

Σουτζουκάκια νηστίσιμα (βίντεο)

Next Post

Νηστίσιμα σπανακοπιτάκια (βίντεο)

Next Post
Νηστίσιμα σπανακοπιτάκια (βίντεο)

Νηστίσιμα σπανακοπιτάκια (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ