Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παραδοσιακές χειρομυλόπιτες

17/10/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Παραδοσιακές χειρομυλόπιτες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά :

1/2 κιλό στάρι αλεσμένο (πλιγούρι)

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μαγιά

νερό

αλάτι

ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Προετοιμασία:

Βάζουμε το στάρι σε ένα μπόλ και προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να το σκεπάσει. Το αφήνουμε περίπου μία ώρα.

Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε το προζύμι μας.

Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά με ένα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε το μείγμα μας να γίνει λίγο πιο σφιχτό από το μείγμα για κέικ. Το αφήνουμε περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά σε ζεστό χώρο ώστε να φουσκώσει.

Όταν το προζύμι μας είναι έτοιμο, στραγγίζουμε το στάρι και αναμειγνύουμε μέ το προζύμι. Προσθέτουμε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού αλατι και ανακατεύουμε.

Αν το μείγμα μας βγει πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα μας περίπου 10 με 15 λεπτά να ομοιογεννοποιηθεί.

Ψήσιμο:

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Αφού κάψει το λάδι πέρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Η κάθε κουταλιά μειγματος θα γίνει και μία χειρομυλόπιτα.

Αφού τις ρίξουμε στο τηγάνι τις αφήνουμε να ροδίσουν από την μία πλευρά και τις γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη.

Όταν τις γυρίσουμε προσθέτουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο ακόμα.

Αφού ψηθούν και από τις δύο μεριές τις τοποθετούμε σε χαρτί ώστε να φύγει το περισσότερο λάδι.

Τις σερβίρουμε σκέτες, με πετιμέζι ή με μέλι.

Παραλλαγές : Αν θέλετε να παίξετε λίγο με τις γεύσεις μπορείτε στο μείγμα να προσθέσετε τριμμένη τομάτα ή φέτα και ρίγανη.

Πηγή: ekthesikritis.gr

Previous Post

Στάκα

Next Post

Γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις

Next Post
Στάκα

Γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ