ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μέλι
100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
150 γρ. καρύδια
150 γρ. αμύγδαλα
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης
150 γρ. φουντούκια
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. πορτοκάλι γλασέ
100 γρ. αποξηραμένα σύκα
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα τζίντζερ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρύφαλλο
1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τους ξηρούς καρπούς για 10’ στους 170 βαθμούς.
Στη συνέχεια, τους βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σύκο και το πορτοκάλι, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει.
Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ, το πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μαζί με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί ένα ρευστό σιρόπι.
Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε στο σιρόπι τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Μετά, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε πρώτα με μια μαρίζ και μετά με τα χέρια.
Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα το καλύπτουμε από πάνω με μια δεύτερη και το ισιώνουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τις λαδόκολλες και το ψήνουμε στους 130’ για 30’.
Πηγή: megatv.com – Κώστας Αναγνωστόπουλος