Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωτό σοκολάτα καραμέλα

09/09/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοχλιοί με ξινόχοντρο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ βούτυρο σε κυβάκια
  • 140 γρ κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 500 γρ γάλα πλήρες
  • 4 κρόκοι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

60 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη και έξτρα λιωμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι αλλά δεν τη φτάνουμε σε βρασμό. Κρατάμε ζεστή.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το 1/4 από τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει σχεδόν όλη η ζάχαρη συνεχίζουμε προσθέτοντας το άλλο 1/4 της ζάχαρης και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με την υπόλοιπη ζάχαρη πάλι σε δύο δόσεις.

Αφαιρούμε την καραμέλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζεστή κρέμα ΠΟΛΥ προσεκτικά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα συνεχώς, το μείγμα θα αφρίσει στην αρχή αλλά σιγά σιγά θα πέσει και ηρεμήσει.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την κανέλα, το αλάτι, το μπούκοβο και το γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα ξανά στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το σύρμα. Με μία κουτάλα προσθέτουμε λίγο από μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Παίρνουμε ακόμα μία κουτάλα από το μείγμα του γάλακτος και το ρίχνουμε στους χτυπημένους κρόκους. Χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα.

Βάζουμε και άλλη μία και μετά ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά στο υπόλοιπο μείγμα με το γάλα και θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα (αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, πρέπει το μείγμα μας να φτάσει στους 85ο C).

Περνάμε το μείγμα από μία σίτα και προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Περνάμε από την παγωτομηχανή. Διατηρούμε στην κατάψυξη.

Πηγή: glikessintages.gr

Previous Post

Κακαβιά Αγίας Γαλήνης

Next Post

Κεφτέδες με καλαμαράκια και πλιγούρι

Next Post
Χοχλιοί με ξινόχοντρο

Κεφτέδες με καλαμαράκια και πλιγούρι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ