Υλικά συνταγής:
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένη κουβερτούρα: 160 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Κορν φλάουρ: 2 κοφτές κουταλιές σούπας
Γάλα: 2 κούπας
Κρέμα γάλακτος: 130 ml
Οδηγίες:
1. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύετε την ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φλαουρ. Προσθέτετε 1/2 κούπα από το γάλα και ανακατεύετε να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
2. Προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει η κρέμα και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
3. Σε μπολ βάζετε την κουβερτούρα (αφού την ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι) και από πάνω αδειάζετε την κρέμα. Αφήνετε να μείνει ένα λεπτό και μετά ανακατεύετε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά.
4. Για να κρυώσει γρήγορα το μείγμα, βάζετε σε ένα μπολ λίγο νερό με παγάκια και μέσα βάζετε το μπολ με το μείγμα του παγωτού. Το αφήνετε περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
5. Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το χτυπάτε μέχρι να παγώσει. Το αδειάζετε σε δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη, τουλάχιστον μία ώρα. Το σερβίρετε σε μπολάκι γαρνιρισμένο με ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας ή σαντιγί κοκ.
Πηγή: radicio.com