Κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Βασιλείου

2 λεπτά ανάγνωσης

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Βασιλείου έκοψε ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέσα σε ένα ευχάριστο και γιορτινό κλίμα, γεμάτο ευχές και χαμόγελα, ο Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία και προσωπική επιτυχία, τόσο στους ίδιους, όσο και στις οικογένειές τους, ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους, οι οποίοι παρά τις δύσκολες συνθήκες καταβάλλουν καθημερινό αγώνα για την εξυπηρέτηση του δημότη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ταταράκης ανέφερε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε και φέτος να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί για να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Μας δίνεται η ευκαιρία, έστω και για λίγη ώρα, να βρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε ευχές για τον καινούργιο χρόνο που άρχισε.

Ξέρω πολύ καλά ότι εργάζεστε με φιλότιμο και καταβάλετε συνειδητή και εργώδη προσπάθεια για να ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας και μάλιστα πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η συμβολή όλων των εργαζομένων είναι σημαντική, και είμαι βέβαιος, ότι και το 2025, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε κάθε δημότη. Κάθε έργο που υλοποιούμε και κάθε δράση χρειάζεται την συνεργασία όλων των υπηρεσιών μας, της οικονομικής, της τεχνικής, των δομών μας και των εξωτερικών συνεργείων μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η πρωτιά που κατέγραψε ο Δήμος μας στο συνολικό Δείκτη Αποτελεσματικότητας Δήμων στην κατηγορία Μικροί Ηπειρωτικοί Και Μικροί Ορεινοί Δήμοι, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα που δημοσίευσε το ΚΕΦΙΜ.

Και για αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, ξεκινώντας από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, πλειοψηφία και μειοψηφία, για την άριστη συνεργασία μας, τους Αντιδημάρχους, τον Γεν. Γραμματέα, τις Διευθύντριες του Δήμου, τους Προϊσταμένους, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό  και βέβαια τις κοινωνικές μας δομές «Βοήθεια στο Σπίτι», τους Παιδικούς Σταθμούς και το Κέντρο Κοινότητας το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του σε λίγες μέρες.

Κάθε μέρα αποτελεί μία πρόκληση για την επίτευξη των υψηλών στόχων που έχουμε θέσει.»

Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Δήμαρχο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Παγωτό σοκολάτα χωρίς αυγά

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένη κουβερτούρα: 160 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Κορν φλάουρ: 2 κοφτές κουταλιές σούπας
Γάλα: 2 κούπας
Κρέμα γάλακτος: 130 ml
Οδηγίες:
1. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύετε την ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φλαουρ. Προσθέτετε 1/2 κούπα από το γάλα και ανακατεύετε να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
2. Προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει η κρέμα και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
3. Σε μπολ βάζετε την κουβερτούρα (αφού την ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι) και από πάνω αδειάζετε την κρέμα. Αφήνετε να μείνει ένα λεπτό και μετά ανακατεύετε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά.
4. Για να κρυώσει γρήγορα το μείγμα, βάζετε σε ένα μπολ λίγο νερό με παγάκια και μέσα βάζετε το μπολ με το μείγμα του παγωτού. Το αφήνετε περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
5. Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το χτυπάτε μέχρι να παγώσει. Το αδειάζετε σε δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη, τουλάχιστον μία ώρα. Το σερβίρετε σε μπολάκι γαρνιρισμένο με ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας ή σαντιγί κοκ.

Πηγή: radicio.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Παγωτό σοκολάτα χωρίς αυγά

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά συνταγής:
Ζάχαρη: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένη κουβερτούρα: 160 γρ.
Αλάτι: 1 πρέζα
Κορν φλάουρ: 2 κοφτές κουταλιές σούπας
Γάλα: 2 κούπας
Κρέμα γάλακτος: 130 ml
Οδηγίες:
1. Σε κατσαρολάκι, ανακατεύετε την ζάχαρη, το αλάτι και το κορν φλαουρ. Προσθέτετε 1/2 κούπα από το γάλα και ανακατεύετε να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
2. Προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει η κρέμα και το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
3. Σε μπολ βάζετε την κουβερτούρα (αφού την ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι) και από πάνω αδειάζετε την κρέμα. Αφήνετε να μείνει ένα λεπτό και μετά ανακατεύετε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ξανά.
4. Για να κρυώσει γρήγορα το μείγμα, βάζετε σε ένα μπολ λίγο νερό με παγάκια και μέσα βάζετε το μπολ με το μείγμα του παγωτού. Το αφήνετε περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
5. Βάζετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και το χτυπάτε μέχρι να παγώσει. Το αδειάζετε σε δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη, τουλάχιστον μία ώρα. Το σερβίρετε σε μπολάκι γαρνιρισμένο με ξηρούς καρπούς ή σιρόπι σοκολάτας ή σαντιγί κοκ.

Πηγή: radicio.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο