Υλικά συνταγής:
Σταφίδες: 3/4 κούπας (χωρίς κουκούτσι)
Ρούμι: 1/4 κούπας (σκούρο για έντονη γεύση, άσπρο για πιο απαλή)
Κρέμα γάλακτος: 3 κούπες
Γάλα: 1 κούπα
Ζάχαρη: 3/4 κούπας
Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 1/3 κουταλάκι τσαγιού
Εκχύλισμα βανίλιας: 1 κουταλάκι τσαγιού
Οδηγίες:
1. Βάζετε τις σταφίδες σε μπολ και τις περιχύνετε με το ρούμι. Τις αφήνετε 3 – 4 ώρες να μουλιάσουν.
2. Βάζετε σε κατσαρόλα την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και την βανίλια. Βάζετε σε μπολ, σκεπάζετε και όταν κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
3. Για να κάνετε το παγωτό, βάζετε το μείγμα του γάλακτος στην παγωτομηχανή και το χτυπάτε. Όταν σφίξει αρκετά, προσθέτετε το ρούμι με τις σταφίδες και συνεχίζετε μέχρι να ετοιμαστεί το παγωτό.
4. Βάζετε το παγωτό σε μπολ και το φυλάτε στην κατάψυξη.
Πηγή: radicio.com