Υλικά:
500 ml κρέμα γάλακτος light
400 ml γάλα light
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλάκια σαλέπι
½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου
Ετοιμασία:
Χτυπάτε στο μίξερ μισό φλιτζάνι γάλα με μία κουταλιά ζάχαρη και την μαστίχα, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνοντάς το σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το μείγμα της μαστίχας και το μείγμα με το σαλέπι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και βράζετε για είκοσι λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μη κολλήσει.
Το βγάζετε από το φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Αν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε το μείγμα σε αυτή για να παγώσει.
Αν όχι, το βάζετε σε ένα πυρέξ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Όταν πήξει, το βγάζετε και ανακατεύετε για να παγώσει ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα, ώστε να γίνει αφράτο και σερβίρετε σε μερίδες μαζί με σιρόπι βύσσινο και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Πηγή: in2life.gr