Υλικά συνταγής
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
2 φλ. τσαγιού γάλα
1/4 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. σαλέπι [*]
1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου, κοπανισμένη
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.) κομμένη σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής
Διαλύετε το σαλέπι σε 1/2 φλιτζάνι γάλα. Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ άλλο 1/2 φλυτζάνι γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη και τη μαστίχα και τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνετε πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνετε το διαλυμένο σαλέπι και το μείγμα της μαστίχας και ανακατεύετε. Προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά. Τέλος, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λ περίπου ανακατεύοντας διαρκώς για να μη κολλήσει το μείγμα στη κατσαρόλα.
Βάζετε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος και το τοποθετείτε στη κατάψυξη. Μετά από 30 το βγάζετε από τη κατάψυξη και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Επαναλαμβάνετε ανά 30 λ την ίδια διαδικασία για 3 φορές. Την 3η τελευταία φορά αφού το χτυπήσετε πρώτα μετά προσθέστε τα κομματάκια κουβερτούρας και ανακατέψτε να ενσωματωθούν. Το βάζετε στη κατάψυξη και μόλις παγώσει το απολαμβάνετε.
[*] Το σαλέπι είναι απολύτως απαραίτητο το παγωτό καϊμάκι γιατί εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που του δίνει λειτουργεί και σαν πηκτικό για το παγωτό μας.
Πηγή: sintayes.gr