Υλικά
1 κούπα κρέμα γάλακτος (35%)
1 κούπα γάλα (έβαλα 1,5% λιπ.)
½ κούπα μέλι
¼ κούπα ζάχαρη
3 κρόκοι
1 κούπα γιαούρτι(έβαλα στραγγιστό 2% λιπ.)
2 κ.σ. ρούμι
¼ κ.γ. αλάτι
Μισό πακέτο μπισκότα Μιράντα.(σπασμένα σε μικρά κομμάτια)
Εκτέλεση:
1)Βάζω σε κατσαρολάκι την κρέμα, το γάλα και το μέλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω να διαλυθεί το μέλι. Σε ένα μπωλ αναμειγνύω κρόκους, ζάχαρη και αλάτι.
2)Προσθέτω από το ζεστό μίγμα το 1/3, ανακατεύω γρήγορα με αυγοδάρτη και το ρίχνω όλο πίσω στο κατσαρολάκι. Συνεχίζω να ανακατεύω σε μέτρια φωτιά (με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ) μέχρι να πήξει ελαφρά το μίγμα (για πολύ ελαφρά μιλάμε αλλιώς πάνε τα αυγά!). Αν έχουμε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει στους 82-84°C, αλλιώς το ελέγχουμε με την πίσω πλευρά της κουτάλας. Κάνουμε με το δάχτυλό μας έναν «διάδρομο» (νομίζω όπως στις μαρμελάδες) και δεν κλείσει είναι εντάξει!
3)Αποσύρουμε και αδειάζουμε σε καθαρό μπωλ. Καλό είναι να το ακουμπήσουμε και πάνω σε μεγαλύτερο μπωλ με παγάκια (κρύο μπεν-μαρί) και ανακατεύουμε να πέσει η θερμοκρασία.
4)Όταν δούμε ότι είναι πια χλιαρό προς κρύο, ρίχνουμε το ρούμι και το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά για να διαλυθεί το γιαούρτι.
5)Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Εγώ το άφησα 2 ώρες και μετά το έβαλα στην παγωτομηχανή. Μετά τα 25’ έριξα και τα μπισκότα και άφησα λίγο ακόμα όσο λένε οι οδηγίες.
– Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και βανίλια.
– Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ο κλασικός τρόπος είναι να το βάλουμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μίξερ, για 4-5 φορές.
– Μπορούμε να προσθέσουμε και καρύδια.
– Η συνταγή είναι με κούπες γιατί την πήρα από ξένο blog
Πηγή: sugarbuzz.gr