Σε νέα εποχή εκπαίδευσης καλούνται να ενσωματωθούν οι μαθητές, με τον κοροναϊό να μην αφήνει ανεπηρέαστό ούτε το σύστημα παιδείας.
Οι μαθητές υποδέχτηκαν την νέα σχολική χρονιά με μάσκες στα πρόσωπά τους και χωρίς καλά – καλά ακόμη να χαιρετήσουν φίλους και καθηγητές και με τα βιβλία να αποπνέουν ακόμα τη μυρωδιά του φρέσκου, κλείστηκαν ξανά μέσα στα σπίτια τους.
Τα μαθήματα πλέον πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης και οι μαθητές συνδέονται, με όσα μέσα διαθέτουν, στα online μαθήματα.
Κάποιοι με τα λάπτοπ τους, άλλοι με τάμπλετ, ενώ δεν είναι και λίγοι οι μαθητές οι οποίοι χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να συμμετέχουν στο σύστημα τηλεκπαίδευσης.
Αλληλεγγύη στην μόρφωση
Είναι ωστόσο και κάποια παιδιά τα οποία δεν έχουν κανέναν τρόπο να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αδυνατώντας να αγοράσουν τον εξοπλισμό. Κάποια από αυτά φοιτούν στο 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, όπου οι μαθητές του δίδαξαν μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προχωρώντας σε μια συγκινητική κίνηση.
Το 15μελες του σχολείου, γνωρίζοντας πως κάποιοι από τους συμμαθητές τους δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λόγω έλλειψης εξοπλισμού, αποφάσισαν να απευθυνθούν στη διεύθυνση του σχολείου, ούτως ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.
Τα παιδιά διαπίστωσαν πως τουλάχιστον 16 συμμαθητές τους δεν έχουν κανέναν τρόπο να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση με αποτέλεσμα να χάνουν μαθήματα.
Τα χρήματα λοιπόν που είχαν μαζέψει για την ετήσια εκδρομή τους, η οποία ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, αποφάσισαν να τα διαθέσουν για την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου βρουν ανιδιοτελώς για το καλό του συνόλου, καθώς και πέρυσι διοργάνωσαν μπαζάρ τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και με τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν αγόρασαν λάπτοπ για το σχολείο.
Ωστόσο, παρά την μεγαλοψυχία των παιδιών, από μόνο του αυτό δεν ήταν αρκετό.
«Κάποιοι ντρέπονται να πουν ότι δεν έχουν εξοπλισμό»
Μιλώντας στο in.gr, η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, Αγγελική Ιγγλέση, ανέφερε ωστόσο πως τα παιδιά που δεν διαθέτουν εξοπλισμό, ενδέχεται να είναι και περισσότερα, όμως ντρέπονται να πουν ότι δεν έχουν.
Όπως αναφέρει, υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αδυνατούν λόγω οικονομικών δυσκολιών να αγοράσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό ή ακόμα και να έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.
Υπάρχουν άλλωστε και παιδιά τα οποία δεν έχουν ούτε καν κινητό για να μπορέσουν να συνδεθούν στα μαθήματα.
Όπως καταγγέλλει η κα Ιγγλέση το υπουργείο Παιδείας είχε ήδη από τον Απρίλιο εικόνα της κατάστασης, καθώς είχε στείλει σχετικό έγγραφο εκτίμησης αναγκών, κάνοντας γνωστό πως χρειάζονται 30 τάμπλετ.
Το υπουργείο ωστόσο διέθεσε ένα τάμπλετ ανά… πενήντα παιδιά.