Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στην Ελλάδα πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 392 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας σοβαρών παραβάσεων στο σύστημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1, το πρόστιμο αφορά επιδοτήσεις του 2021, οι οποίες δόθηκαν με παραποιημένα ή ανακριβή στοιχεία.
Η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), η οποία το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε ξαφνικούς ελέγχους και κατασχέσεις εγγράφων σε εγκαταστάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.
Η EPPO έχει διαμηνύσει πως οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, δεσμευόμενη ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες όταν ολοκληρωθεί η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.
Πηγή: neakriti.gr