Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ομελέτα με κολοκυθάκια, πιπεριές και μυρωδικά

28/08/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μακαρόνια με κιμά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης+1 πράσινη κέρατο, σε μέτρια καρέ
  • 3 κολοκυθάκια χοντροτριμμένα, ελαφρώς αλατισμένα και καλά στυμμένα με τα χέρια μας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε, ετοιμάζουμε 2 ομελέτες, μοιράζοντας αναλόγως τα υλικά), ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο η ομελέτα και να ροδίσει από την κάτω πλευρά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.

Αν το τηγάνι μας δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε τη λαβή του καλά με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο ακριβώς κάτω από το γκριλ και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η επιφάνεια της ομελέτας και να φουσκώσει.

Εναλλακτικά, γυρίζουμε την ομελέτα πολύ προσεκτικά, ως εξής: Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την ομελέτα να «γλιστρήσει» στο τηγάνι και να ψηθεί για λίγο.

Σκορπίζουμε τη φέτα και σερβίρουμε.

Συνοδεύουμε με κρίθινα παξιμάδια.

Στο ποτήρι μας: Κάνουμε την καθημερινή γιορτή ανοίγοντας ένα αφρώδες κρασί από τη Ζίτσα. Εναλλακτικά, ο αφρός μιας lager δεν θα μας απογοητεύσει.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Μακαρόνια με κιμά

Next Post

Ρολό κιμάς με πατάτες στο φούρνο

Next Post
Μακαρόνια με κιμά

Ρολό κιμάς με πατάτες στο φούρνο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ