Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ομελέτα με απάκι (βίντεο)

20/01/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ομελέτα με απάκι (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά: 

  • 5 αβγά
    • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε ροδέλες
    • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
    • 120 γρ. απάκι, σε κυβάκια
    • 150 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
    • 30 ml ελαιόλαδο
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση: 

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το απάκι και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι και να γίνει το απάκι τραγανό. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)
Εναλλακτικά, μπορούμε να αποφύγουμε το γύρισμα, βάζοντας το τηγάνι στο φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας, αφού πρώτα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το χερούλι του τηγανιού (αν δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες).
Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

Πηγή: peripeteies.ouraniskos.gr

Previous Post

Ενδιαφέρον από την αμερικανική Chevron για έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Next Post

Τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σταφίδες και ρίγανη

Next Post
Τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σταφίδες και ρίγανη

Τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σταφίδες και ρίγανη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ