Υλικά:
- 5 αβγά
• 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
• 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε ροδέλες
• 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
• 120 γρ. απάκι, σε κυβάκια
• 150 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
• 30 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το απάκι και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι και να γίνει το απάκι τραγανό. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου άλλα 3 – 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)
Εναλλακτικά, μπορούμε να αποφύγουμε το γύρισμα, βάζοντας το τηγάνι στο φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας, αφού πρώτα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το χερούλι του τηγανιού (αν δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες).
Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.
Πηγή: peripeteies.ouraniskos.gr