Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο

25/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινή σπάλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

4 αβγά

1 νεροπότηρο γάλα πλήρες

500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες

500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες

4 κουτ. σούπας βούτυρο

200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα

150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Η ομελέτα με πατάτες στον φούρνο είναι ένα ελαφρύ αλλά πολύ χορταστικό γεύμα, που γίνεται ακόμη πιο νόστιμο με τα κολοκυθάκια και τον ανθότυρο. Την ετοιμάζετε εύκολα και τη σερβίρετε με μία σαλάτα εποχής.

Διαδικασία

Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°Cκαι βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες σε λεπτές φέτες ή ροδέλες και κάνουμε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, κάνουμε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.

Βήμα 2 Συνεχίζουμε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.

Βήμα 3 Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το περιεχόμενο. Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζουμε. Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Κρύα σαλάτα με κοτόπουλο  (βίντεο)

Next Post

Τραγανές πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Next Post
Χοιρινή σπάλα

Τραγανές πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ