Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Όλα στη σχάρα

24/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά παϊδάκια καραμελωμένα με bbq sauce
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

μπριζόλες μοσχαρίσιες

κόντρα μοσχαρίσιο φιλέτο σε φέτες

λουκάνικα χωριάτικα

πανσέτες

σουβλάκια χοιρινά

αλάτι

πιπέρι

Pepper steak sauce για τα ψητά

3 κ.γλ. ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους

3 κ.σ. βούτυρο

1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/3 φλ. κονιάκ

1/2 φλ. ζωμός κρέατος

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

αλάτι

Ψητά λαχανικά

μελιτζάνα

χρωματιστές πιπεριές

φινόκιο

σπαράγγια

μανιτάρια πλευρώτους ή ασπρομανίταρα μεγάλα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Σάλτσα μουστάρδας με μέλι για τα ψητά λαχανικά

6 κ.σ. μουστάρδα με θυμάρι

2 κ.γλ. light μαγιονέζα

2 κ.γλ. μέλι

1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα

Εκτέλεση

Μπορούμε να κάνουμε μπάρμπεκιου, ψήνοντας όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα, ή σε μπάρμπεκιου με γκάζι. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας ή ακόμα και στην τοστιέρα ανοίγοντας την στα δυο!

Ψήνουμε τα κρεατικά σύμφωνα με το γούστο μας και ανάλογα με το πάχος του κάθε είδους.

Τα διατηρούμε μετά το ψήσιμο σε ζεστό πιάτο για 6-8′ σκεπασμένα, ώστε να ξεκουραστούν.

Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες, ψητά λαχανικά και pepper stake sauce.

Για τη σάλτσα για μπάρμπεκιου, Pepper steak sauce

Σπάμε τα πιπέρια σε γουδί ή με χοντρό πλάστη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′, προσθέτουμε τα πιπέρια, σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και βράζουμε για 3′. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σιγομαγειρεύουμε να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αλατίζουμε στο τέλος.

Για τα ψητά λαχανικά

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βάζουμε σε έναν μεγάλο δίσκο.

Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Για τη σάλτσα μουστάρδα με μέλι

Ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μέχρι να ενωθούν σε μια ωραία σάλτσα.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Λουκάνικα στην λαδόκολλα

Next Post

Μοσχάρι κοκκινιστό (Κυκλαδίτικο πατατάτο)

Next Post
Μοσχάρι κοκκινιστό (Κυκλαδίτικο πατατάτο)

Μοσχάρι κοκκινιστό (Κυκλαδίτικο πατατάτο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ