Οι κρύες μέρες θέλουν ζεστή σοκολάτα – Συνταγή ανυπέρβλητης απόλαυσης

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 360 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού (Grand Marnier ή άλλο)
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταίνεται μαζί με την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και τη ζάχαρη. Πριν κοχλάσει αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτετε στο γάλα τη λιωμένη κουβερτούρα και το λικέρ ή το κονιάκ και ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά στην άκρη (5′) πριν σερβίρετε.

Tips
Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με φλούδες κουβερτούρας, με λίγο τριμμένο μπισκότο, με κανέλα ή να διακοσμήσετε με ξύσμα πορτοκαλιού. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε εντελώς τη ζάχαρη ή το αλκοολούχο.

Πηγή: ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο