Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Οδηγίες για αρωματικά ελαιόλαδα

30/01/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μαγειρεύοντας χειρομυλόπιτες στη Γαλιά (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Γίνονται πανεύκολα και νοστιμίζουν ακόμη και το πιο «νερόβραστο» φαγητό.

Μυστικά επιτυχίας

  • Διαλέγουμε ελαιόλαδα καλής ποιότητας, χαμηλής οξύτητας και όχι ιδιαίτερα «έντονα».
  • Τα μπαχαρικά πρέπει να μην είναι πολυκαιρισμένα, τα βότανα φρέσκα ή φρεσκοαποξηραμένα, ώστε να έχουν όλο το άρωμά τους.
  • Χρησιμοποιούμε αποστειρωμένα μπουκάλια. Πρέπει να είναι απολύτως στεγνά. Τα αρωματικά φυτά, αφού τα πλύνουμε ελαφρώς με νερό, τα σκουπίζουμε απαλά με βαμβακερό ύφασμα.
  • Μόλις φτιάξουμε το αρωματικό ελαιόλαδο, το κλείνουμε ερμητικά και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Ποτέ στον ήλιο. Είναι έτοιμο μετά από δύο, τουλάχιστον, εβδομάδες.
  • Εάν θέλουμε ηπιότερη γεύση και άρωμα, βγάζουμε (μετά τις 2 εβδομάδες) τα αρωματικά που χρησιμοποιήσαμε και μεταγγίζουμε το ελαιόλαδο σε καθαρό μπουκάλι, φιλτράροντάς το μέσα από τουλπάνι. Επίσης, όταν καταναλώσουμε κάποια ποσότητα κι αρχίζει να ξεπροβάλλει έξω από την επιφάνεια του λαδιού το αρωματικό φυτό, καλό είναι να το απομακρύνουμε -με την παραπάνω μέθοδο- γιατί είναι εύκολο να χαλάσει τόσο το μυρωδικό όσο και το ελαιόλαδο.
  • Ένας γρήγορος τρόπος για να αρωματίσουμε το λάδι: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε (50° – 60° C, χωρίς να κάψει) ένα μέρος του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσουμε μαζί με τα φρέσκα αρωματικά που επιλέξαμε. Το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια το φιλτράρουμε με τουλπάνι ή γάζα και το ρίχνουμε στην υπόλοιπη ποσότητα του μπουκαλιού και βάζουμε, επιπλέον, ένα κλαδάκι αρωματικό φυτό. Κλείνουμε το μπoυκάλι ερμητικά.

Πηγή: kathimerini.gr

Previous Post

Κοντοσούβλι

Next Post

Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Next Post
Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ