Υλικά:
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1/2 ποτήρι λάδι
1/2 ποτήρι καρύδα
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας για 5′-10′ σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα και τη βανίλια.
Βάζετε το λάδι σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα.
Όταν κάψει, ρίχνετε το σιμιγδάλι και το ανακατεύετε συνέχεια με μία κουτάλα ξύλινη, έως ότου να καβουρδιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτετε την καρύδα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το σιρόπι στο σιμιγδάλι.
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς και όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και από το πίσω μέρος ενός κουταλιού είναι έτοιμος.
Τον βάζετε σε φόρμα και σερβίρετε, αφού κρυώσει.
Πηγή: syntagesmefantasia.gr – Φωτο: yumsiliciousbakes)