Την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, «πριν από λίγη, ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κύριος Αλέξιος Κούγιας απεδέχθη την εντολή του κορυφαίου σκηνοθέτου και ηθοποιού και μέχρι προ ολίγου διευθυντού του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος κυρίου Δημητρίου Λιγνάδη και θα είναι μαζί με τον εξαίρετο συνάδελφο κύριο Νικόλαο Γεωργουλέα υπερασπιστής του κατά την απολογία του, η οποία έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24/02/2021 και ώρα 12:00 ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακριτού».
«Ο κύριος Αλέξης Κούγιας θα επισκεφθεί αύριο την κυρία Ανακριτή, θα ζητήσει και θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα ζητήσει η απολογία να προσδιορισθεί για την Πέμπτη 25/02/2021, ώστε μαζί με τον κύριο Γεωργουλέα να ανταποκριθούν με επάρκεια, λόγω του περιορισμένου χρόνου, στα υπερασπιστικά τους καθήκοντα, όπως απαιτούν οι αρχές του δικηγορικού σώματος και οι συνθήκες της δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, οι οποίες μέχρι τώρα έχουν καταρρακωθεί από ταπεινή πολιτική εκμετάλλευση και κακή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, κατακρεουργώντας το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του.
Οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια
«Όπως είχα ενοχληθεί σε παλιότερες σημαντικές υποθέσεις με τον τρόπο που είχε καταρρακωθεί το τεκμήριο της αθωότητας, με τον ίδιο τρόπο θα τοποθετηθώ και τώρα», δήλωσε λίγο αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega o Αλέξης Κούγιας.
«Σαν αρχή μου έχω και το είχα πει και στον πατέρα μου αυτό ότι δεν θα υπερασπιστώ ποτέ τοκογλύφο και παιδόφιλο και το πρώτο που ζήτησα ήταν να μιλήσω με τον κ. Λιγνάδη, διότι είναι εντελώς διαφορετικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που μέχρι πριν λίγες μέρες τουλάχιστον αγιογραφία εγένετο γι’ αυτόν, διότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και ως διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου συνομιλητής όλων των πολιτικών αρχηγών και να βλέπεις τώρα έναν δυστυχισμένο άνθρωπο, έναν συγκλονισμένο άνθρωπο», είπε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε: «Είδα έναν ταπεινό άνθρωπο που δεν μίλαγε καθόλου για τον εαυτό του. Η μεγάλη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κα. Μενδώνη γι’ αυτόν. Δηλώνει απολύτως αθώος».
«Αυτό που είπε μόνο είναι ότι “είμαι ηθοποιός από 18 χρονών, είμαι 53 ετών, είμαι 35 χρόνια στο μικροσκόπιο και εκείνο που ζητάω είναι ότι αυτή η λαίλαπα που έχει πέσει επί της κεφαλής μου να μην επηρεάσει δικαστή, εισαγγελέα και σας παρακαλώ εάν εσείς δεν πειστείτε για την αθωότητα μου, μην αναλάβετε”», επισήμανε ο κ. Κούγιας, ο οποίος εν συνεχεία έπειτα από σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στη γυναίκα που η κατάθεσή της έπαιξε ρόλο στη σύλληψη του ηθοποιού.
«Μου είπε κάτι για τη γυναίκα αυτή, αλλά δεν θέλω να το πω. Μου τη χαρακτήρισε αναξιόπιστη μάρτυρα και μου είπε γιατί», υπογράμμισε ο γνωστός ποινικολόγος και πρόσθεσε: «Ο κ. Λιγνάδης μιλάει 100% για σκοπιμότητες και από τους μηνυτές τους και από τους μάρτυρες».
«Θα δεσμευτώ να σας πω ότι θα διαβάσω τη δικογραφία, γνώρισα τον κ. Λιγνάδη, αύριο με τη δικογραφία και περιμένοντας απ’ αυτόν να μου γράψει ποια είναι η προσωπικότητα αυτών που τον έχουν καταγγείλει, θα συζητήσω μαζί του και να είστε βεβαία ότι αν δεν πειστώ για την αθωότητα του, δεν θα τον υπερασπιστώ», επισήμανε.
Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο και στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την «ποιότητα» των μηνυτών, τονίζοντας ότι η ανακρίτρια «είδε μόνο τη μία πλευρά».
«Δουλειά μας είναι να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη», σημείωσε.
Ο κ. Κούγιας μίλησε με δεικτικό τρόπο και για τις ενέργειες του συναδέλφου του Νίκου Γεωργουλέα, με τον οποίο θα αναλάβουν από κοινού την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας πως ο ίδιος θα είχε προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης. «Αν ήμουν δικηγόρος εκείνη την στιγμή, εγώ το ένταλμα σύλληψης θα το προσέβαλλα. Είναι απαράδεκτο», τόνισε, και έκανε λόγο για «θεατράλε διαδικασίες».
Σχετικά με τη διαδικασία βάση της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε πως «η Δικαιοσύνη έχει κανόνες» και τόνισε ότι «το τεκμήριο αθωότητος καταρρακώθη. Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο γκρεμίστηκε σε λίγα λεπτά. Ο άνθρωπος αυτός, ακόμη και αν δικαιωθεί, κατεστράφη».
Πηγή: enikos.gr