Ο Χόντι Τσίλντρες ήταν ένας αγρότης που ζούσε από τις πενιχρές συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις του στη μικρή πόλη Τζεραλντίν της Αλαμπάμα.
Όταν ανακάλυψε ότι το ταξίδι της ζωής του θα έφθανε στον «τελικό προορισμό» του, αποφάσισε να κάνει μία συγκινητική κίνηση φιλανθρωπίας για την κοινότητα όπου πέρασε τη ζωή του.
Το χρονικό της φιλανθρωπίας του Χόντι Τσίλντρες
Όπως περιγράφει στο άρθρο της η «Washington post», που φέρνει και στο φως της δημοσιότητας την ιστορία του Χόντι Τσίλντρες, πριν από περίπου 10 χρόνια ο Τσίλντρες μπήκε στο φαρμακείο «Geraldine Drugs» και τράβηξε σε μια γωνιά την ιδιοκτήτρια Brooke Walker για να την ρωτήσει αν υπήρχαν οικογένειες στην πόλη που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για τα φάρμακά τους.
Με την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου να του απαντάει «δυστυχώς αυτό συμβαίνει συχνά», και τον Τσίλνρες τότε να της προσφέρει 100 δολάρια με σκοπό να πληρώσει για όποιον δεν μπορούσε.
«Μην πεις σε μια ψυχή από πού προήλθαν τα χρήματα – αν ρωτήσει κάποιος, απλώς πες ότι είναι μια ευλογία από τον Κύριο» ανέφερε ο άντρας.
Τον επόμενο μήνα, και κάθε μήνα επί δέκα χρόνια, ο Τσίλντρες πλήρωνε τα φάρμακα των ανήμπορων οικογενειών της κοινότητας του. Μέχρι που έγινε πολύ αδύναμος στα τέλη του περασμένου έτους από τις επιπτώσεις της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.
Όταν ο Τσίλντρες πέθανε την Πρωτοχρονιά σε ηλικία 80 ετών, η φαρμακοποιός αποφάσισε να ενημερώσει την οικογένειά του για τις δωρεές που είχαν βοηθήσει αρκετές εκατοντάδες άτομα της αγροτική κοινότητας.
Η ζωή του Χόντι Τσίλντρες
Στον μόνο άνθρωπο που είχε εκμυστηρευτεί την αγαθοεργία του ο Τσίλντρες ήταν την κόρη του, Τάνια Νιξ. «Μου είπε ότι πρόσφερε 100 δολάρια στο φαρμακείο την πρώτη κάθε μήνα και δεν ήθελε να ξέρει ποιον είχε βοηθήσει με αυτό – ήθελε απλώς να βοηθήσει τους ανθρώπους με αυτό» είπε η 58χρονη Τάνια Νιξ.
Ο πατέρας της ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος που ζούσε με ένα μικρό ποσό από τη σύνταξή του, αλλά ποτέ δεν δίστασε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη, πρόσθεσε.
Ο πατέρας της ήταν βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, που πέρασε δύσκολες στιγμές, καθώς έχασε και τον αδελφό και τον παππού του κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου το 1973. «Ήταν πραγματικά δύσκολα για εκείνον, αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε» είπε η Νίξ και πρόσθεσε ήταν ένας άνθρωπος που δεν έχανε ποτέ την αισιοδοξία του.
Μία άλλη μεγάλη απώλεια στην ζωή του Τσίλντρες ήταν ο θάνατος της γυναίκας του από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Και θυμάται η κόρη του για την περίοδο που ήταν άρρωστη η σύζυγος του Τσίλντρες: «Όλοι στην πόλη θυμούνται τον πατέρα μου να την κουβαλάει στην πάνω σειρά της κερκίδας για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της Παρασκευής στο γυμνάσιο. Συνέχισε να το κάνει αυτό μέχρι που έκανε εγχείρηση καρδιάς το 1998 και δεν μπορούσε πλέον να την σηκώσει».
Καταλήγοντας, η κόρη του είπε για την φιλανθρωπία του πατέρα της: «Αν αυτό που έκανε μπόρεσε να αγγίξει έστω και έναν άνθρωπο και να του δείξει ότι υπάρχει ακόμα καλοσύνη στον κόσμο, αξίζει τον κόπο. Είναι αυτό που θα ήθελε ο πατέρας μου».
Πηγή: in.gr