Υλικά
- 1/2 φακελακι ξηρη μαγια
- 1/2 φλυτζανακι λαδι
- 1 1/2 νεροποτηρο χλιαρο νερο
- 1κ.γλ. κοφτο αλατι
- 1 κ.γλ. κοφτο ζαχαρη
- αλευρι για ολες τις χρησεις, οσο παρει (κοσκινισμενο)
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό, λιώνουμε τη μαγιά, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα, σκεπάζουμε τη λεκάνη σε ζεστό μέρος και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Βήμα 2
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια, τα ανοίγουμε με το χέρι σε μικρά στρογγυλά πιτάκια και ανοίγουμε τρύπα στη μέση.
Βήμα 3
Τέλος τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς τον αέρα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Πηγή: miam.gr