Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα, ψητό κοτόπουλο και παξιμάδια

18/07/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι στο φούρνο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ.

700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε φέτες

1 μάτσο γλιστρίδα, καθαρισμένη και χοντροκομμένη

1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη

10 ελιές, κατά προτίμηση θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

5 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

1 πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια

80 γρ. παξιμαδάκια κριθαρένια, σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια

2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη

100 ml ελαιόλαδο

60 ml ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

60 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία Κοτόπουλο:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Απλώνουμε το κοτόπουλο σε μία στρώση μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 7 – 8 λεπτά μέχρι να γίνει.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.

Σαλάτα:

Σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι.

Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

Previous Post

Πιπεριές γεμιστές με φρέσκια ντομάτα και τυρί φέτα

Next Post

Εύκολο σπιτικό παγωτό μερέντα με 3 υλικά

Next Post
Μπιφτέκια γεμιστά με κασέρι στο φούρνο

Εύκολο σπιτικό παγωτό μερέντα με 3 υλικά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ