Υλικά
- 12 τομάτες μεγάλες και ώριμες
- 50g τοματοπολτός
- 400g ρύζι γλασέ
- 5 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο μάτσο μάραθο
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 200ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο τριμμένο
- 7 μεγάλα αμπελόφυλλα
- 100ml ελαιόλαδο για το ψήσιμο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ
- Βήμα 1: Ανοίγετε τις ντομάτες και με ένα κουτάλι, αφαιρείτε προσεκτικά τη σάρκα τους. Ρίχνετε σε κάθε άδεια ντομάτα λίγο αλάτι και τις γυρνάτε ανάποδα για να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Βήμα 2: Σε μια λεκάνη ρίχτε το λάδι, τη σάρκα από τις ντομάτες λιωμένη, την πάστα ντομάτας, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τα κολοκύθια, το μάραθο, το ρύζι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
- Βήμα 3: Γεμίζετε τις ντομάτες μέχρι επάνω και τις κλείνετε με το καπάκι που είχατε αφαιρέσει στην αρχή.
- Βήμα 4: Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και απλώνετε από πάνω τα αμπελόφυλλα, τρίβετε από επάνω μια μεγάλη ντομάτα, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στους 160C για 80΄-90΄ λεπτά.
- Βήμα 5: 15 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο αφαιρείτε τα αμπελόφυλλα.
- Βήμα 6: Σερβίρετε το φαγητό κατά προτίμηση χλιαρό.
Πηγή: yolenis.com