Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ντολμαδάκια με ρύζι μαζί με φρέσκα μυρωδικά

04/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Aγιορείτικο ψωμί από το μοναχό Νικήτα
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ 

750 γρ. φρέσκα κληματόφυλλα ή από βάζο
250 ml ελαιόλαδο
2½ φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι Καρολίνα
2½ ξερά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
8 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
½ ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό
1 μερίδα “Σπιτικό” ζωμό λαχανικών
Χυμό 2 λεμονιών
Αλάτι και πιπέρι
700 ml βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Έχουμε και λέμε: αν τα κληματόφυλλα είναι φρέσκα, πλύν’ τα καλά και ζεμάτησέ τα για 2-3 λεπτά, βουτώντας τα λίγα-λίγα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια άφησέ τα να στραγγίξουν καλά σε απορροφητικό χαρτί.

2 Μέσα σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της γέμισης (εκτός από το νερό). Ρίξε το μισό ελαιόλαδo και ανακάτεψε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

3 Στρώσε τον πάτο μιας φαρδιάς κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα και δώσε βάση: πάρε ένα-ένα τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα, βάλε στο κέντρο του καθενός από ένα κουταλάκι γέμισης, τύλιξέ τα σε μικρά ρολά, χωρίς να τα σφίξεις πολύ και σκάσουν, και αράδιασε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα σε 2 ή 3 στρώσεις το ένα πλάι στο άλλο.

4 Περίχυσε με το υπόλοιπο ελαιόλαδo, από πάνω τοποθέτησε ένα βρεγμένο λαδόχαρτο με μια τρύπα στη μέση του, στερεώνοντάς το με 2-3 κουτάλια, για να μη φύγει κατά τη διάρκεια του βρασμού και ρίξε το βραστό νερό και το χυμό του λεμονιού.

5 Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγόβρασε το φαγητό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα ντολμαδάκια να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Αν δεν έχει μαλακώσει το ρύζι, ρίξε λίγο βραστό νερό ακόμη και συνέχισε για λίγο το βράσιμο. Στο τραπέζι!

ΠΗΓΗ gemohouse.gr

Previous Post

Πατούδα Κρητικά νηστίσιμα

Next Post

Ο Όσιος Ζωσιμάς

Next Post
Ο Όσιος Ζωσιμάς

Ο Όσιος Ζωσιμάς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ