Τι θα χρειαστείτε:
300 γρ. αμπελόφυλλα
600 γρ. κρεμμυδάκια (φρέσκα)
1 Φλ. λάδι
1 Φλ. ρύζι
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένο)
1 λεμόνι (χυμός)
Τι θα κάνετε:
Ζεματίζετε τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε.
Σοτάρετε για 4 λεπτά τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι.
Μετά από λίγο προσθέτετε το ρύζι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και τέλος τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το χυμό λεμονιού.
Βράζετε το μείγμα για 4-5 λεπτά.
Τυλίγετε κάθε φύλλο με μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα.
Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κυκλικά, πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Σκεπάζετε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και 2 φλυτζάνια νερό.
Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πιουν το νερό και να βράσει το ρύζι.
Σερβίρετε τα ντολμαδάκια γιαλαντζί κρύα, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.
Συνταγή: sidages.gr