Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ντολμαδάκια από ανθούς κολοκυθιάς

08/08/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές στιφάδο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
Για 40 ανθούς κολοκυθιάς ή 400γρ. αμπελόφυλλα υπολογίστε 1/2 κιλό ρύζι. Αυτή η γέμιση είναι πολύ αρωματική και δροσερή. Η τομάτα, σε κομματάκια, κάνει μεγάλη διαφορά.
• 1/2 κιλό ρύζι νυχάκι

  • 1/2 κιλό τομάτες σε μικρά κομματάκια (ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους)
  • 1/2 κούπα λάδι ελιάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε στο μισό λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις τομάτες σε κομματάκια, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τους ανθούς και τα αμπελόφυλλα. Οι αρσενικοί ανθοί είναι μεγάλοι και χωρούν πολύ ρύζι. Μην παρασυρθείτε και τους γεμίσετε, θα καταλήξετε με τεράστια ντολμαδάκια! Γεμίζετε με ίδια ποσότητα ρυζιού, ώστε να φτιάξετε ομοιόμορφους κολοκυθοανθούς.
Στρώνετε τα ντολμαδάκια, δίπλα-δίπλα, στην κατσαρόλα, σε όσες στρώσεις χρειαστεί. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μισό λάδι. Σκεπάζετε με ένα μεγάλο πιάτο. Προσθέστε ζεστό νερό τόσο όσο να τα καλύψει. Ψήνετε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιούν το νερό και να μείνουν με το λάδι τους. Κατα διαστήματα κουνάτε την κατσαρόλα να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν κολλήσει (αν η φωτιά είναι χαμηλή δεν κινδυνεύουν).

Αν επιθυμείτε σερβίρονται χλιαρά ή κρύα με γιαούρτι σακούλας, με μάραθο ψιλοκομμένο και λάδι.

Συμβουλή
Αν καθημερινά μαζεύετε λίγους ανθούς (10-15) μπορείτε να τους συντηρήσετε στη δροσιά του ψυγείου και για 2-3 μέρες μαζεύετε αρκετούς και τότε τους γεμίζετε.

Πηγή: http://www.kalliergo.gr/

Previous Post

Σουπιές στιφάδο

Next Post

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα

Next Post
Σουπιές στιφάδο

Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ