Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νόστιμη καρυδόπιτα με σοκολάτα  (βίντεο)

12/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νόστιμη καρυδόπιτα με σοκολάτα  (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά 

Για τη καρυδόπιτα με σοκολάτα

230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

50 γρ. αλεύρι μαλακό

1½ κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

30 γρ. κακάο

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1 πρέζα/ες αλάτι

7 μεγάλα αβγά

200 γρ. ζάχαρη

250 γρ. καρυδόψυχα

50 γρ. ηλιέλαιο

125 σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το σιρόπι

500 γρ. νερό

1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα

30 γρ. κονιάκ

500 γρ. ζάχαρη

Για την επικάλυψη

200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη

150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Εκτέλεση

Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7 με 8 λεπτά και να γίνουν κρέμα αφράτη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το αλάτι, τις βανίλιες, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι,.

Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αυγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.

Προσθέτουμε τα καρύδια και το ηλιέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.

Ρίχνουμε τη σοκολάτα στο μίγμα για την καρυδόπιτα και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε την καρυδόπιτα με σοκολάτα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 32 εκ. (ή σε μακρόστενο 25Χ35εκ)

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Για το σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 4 με 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.

Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.

Σιροπιάζουμε την κρύα καρυδόπιτα ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.

Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Ανακατεύουμε και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα.

Πασπαλίζουμε την σοκολατένια καρυδόπιτα με τριμμένα καρύδια.

Πηγή: argiro.gr

Previous Post

Ηλίας Μαμαλάκης: Συκωταριά κρασάτη σε κόκκινο κρασί

Next Post

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025: Τα συναξάρια των Αγίων της ημέρας

Next Post
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025: Τα συναξάρια των Αγίων της ημέρας

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2025: Τα συναξάρια των Αγίων της ημέρας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ