Υλικά
1 λάχανο
Μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 δοντάκι σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Νερό
Για την σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
500 γραμμάρια ζωμό από τους λαχανοντολμάδες
μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και τo βάζουμε να ζεματιστεί σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό με την τρυπά προς τα κάτω.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι το ξερό. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι,το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε για λίγο και ρίχνουμε το καρότο και το ρύζι. Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις . Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά. Όταν το λάχανο έχει μαλακώσει το στραγγίζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα στην σειρά αφού πρώτα έχουμε βάλει στον πάτο της τα χοντρά φύλλα από το λάχανο για να μην μας κολλήσουν οι λαχανοντολμάδες. Γεμίζουμε με νερό ώσπου να τους σκεπάσει. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε πάνω ένα πιάτο με ένα βαρίδι και βράζουμε για 45 λεπτά
Ετοιμάζουμε την σάλτσα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το αλεύρι. Καβουρδίζουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες και αφήνουμε να δέσει η κρέμα. Στύβουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με την κρέμα και σερβίρουμε με πάπρικα και φρέσκα μυρωδικά επάνω
Καλή επιτυχία !!