ΥΛΙΚΑ
4 ντομάτες(450 γρ)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
Λίγο μαιντανό
100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ φρυγανιά
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1/4 κτγ πιπέρι
1 κτγ αλάτι
160 γρ νηστίσιμο κίτρινο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι και λίγο μαιντανό.
Μέσα σε ένα μπολ τρίβουμε στον ρεντέ 4 ντομάτες.
Προσθέτουμε μέσα στις ντομάτες το κρεμμύδι , το νηστίσιμο κίτρινο τυρί, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι ,το σκόρδο ,την φρυγανιά ,το αλεύρι Γ.Ο.Χ και το μπέικεν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα ελάχιστα κολλάει.
Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και ανακατεύουμε για ακόμη λίγο να ενσωματωθεί καλά μέσα στο μείγμα.
Βουτάμε τα χέρια μας μέσα στο νερό , μετράμε μια ποσότητα 50 γρ και αρχίζουμε να πλάθουμε έναν έναν τους ντοματοκεφτέδες.
Αφού τους πλάσουμε όλους τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c.
Οι νηστίσιμοι αλάδωτοι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε τόσο νόστιμοι και δροσεροί που δεν θα μείνει ούτε ένας.
Καλή σας επιτυχία!!
Πηγή: orthodoxia.online