ΥΛΙΚΑ
750γρ. αλεύρι σκληρό (για τσουρέκι)
250 ml χλιαρό νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξερή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. Μακεδονικό ταχίνι
Διαδικασία:
Ανακατεύεις τα υλικά της ζύμης σε μία λεκάνη ή μεγάλο μπολ.
Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην έρθει σε άμεση επαφή το αλάτι με την μαγιά.
Πρώτα βάζεις την μαγιά με το αλεύρι και την ζάχαρη.
Ανακατεύεις καλά και μετά βάζεις το αλάτι.
Μετά το λάδι και σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας.
Όταν δημιουργηθεί ζυμάρι συνεχίζεις με τα χέρια και ζυμώνεις για 5-10 λεπτά.
Στη συνέχεια καλύτπεις το ζυμάρι με πλαστική μεμβράνη ή πετσέτα και το αφήνεις σε σχετικά ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει, για περίπου 1 ώρα.
Στο μεταξύ βάζεις τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την λιώνεις. Όταν λιώσει ρίχνεις μέσα το ταχίνι και ανακατεύεις. Την διατηρείς ζεστή και λιωμένη μέσα στο μπεν μαρί.