Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμο ραβανί με ινδοκάρυδο

09/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστίσιμο ραβανί με ινδοκάρυδο
0
SHARES
Share on Facebook

Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο! Μια υπέροχη συνταγή για τα νηστίσιμα γλυκά σου που θα λατρέψεις! Δεν είναι μόνο ένα εύκολο ραβανί νηστίσιμο αλλά είναι και σιροπιαστό!

Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο – Συστατικά:

  • 125 γρ ινδοκαρυδο​
  • 125 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του​
  • 250 γρ ζάχαρη​
  • 350 μλ χυμό πορτοκαλιού​
  • 125 μλ ηλιέλαιο​
  • 2 βανίλιες
  • 1 κγ μπεκιν παουντερ​½ κγ σόδα

Ραβανί νηστίσιμο και σιροπιαστό – Για το σιρόπι: 

  • 125 ζάχαρη​
  • 125νερό
  • 2 ΚΣ χυμό λεμονιού

Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο – Η συνταγή:

  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι μας για να κρυώσει.
  2. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και όταν χοχλάσουν τα βράζουμε για 10′ .
  3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  4. Στη συνέχεια  σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) μαζί με το ινδοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το λαδί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τις βανίλιες.
  6. Βάζουμε την σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και όταν αφρίσει το προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  7. Μετά προσθέτουμε σίγα σίγα και το μείγμα του αλευριού με το ινδοκάλαμο και ανακατεύουμε καλά.
  8. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το αλευρώνουμε.
  9. Βάζουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για  45′ και μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  10. Όταν ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  11. Αφήνουμε το γλυκό μας να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
  12. Βάζουμε το ρεβανί στο ψυγείο όλο τα βράδυ και το σερβίρουμε την επομένη πασπαλίζοντας το από πάνω με λίγο ινδοκάρυδο.

Πηγή: petros-syrigos.com

Previous Post

Φάβα Σαντορίνης

Next Post

Τα αγιορείτικα μυστικά για χορτόσουπα

Next Post
Τα αγιορείτικα μυστικά για χορτόσουπα

Τα αγιορείτικα μυστικά για χορτόσουπα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ