Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο! Μια υπέροχη συνταγή για τα νηστίσιμα γλυκά σου που θα λατρέψεις! Δεν είναι μόνο ένα εύκολο ραβανί νηστίσιμο αλλά είναι και σιροπιαστό!
Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο – Συστατικά:
- 125 γρ ινδοκαρυδο
- 125 γρ αλεύριπου φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ ζάχαρη
- 350 μλ χυμόπορτοκαλιού
- 125 μλ ηλιέλαιο
- 2 βανίλιες
- 1 κγ μπεκιν παουντερ½ κγ σόδα
Ραβανί νηστίσιμο και σιροπιαστό – Για το σιρόπι:
- 125ζάχαρη
- 125νερό
- 2 ΚΣ χυμόλεμονιού
Ραβανί νηστίσιμο με ινδοκάρυδο – Η συνταγή:
- Φτιάχνουμε το σιρόπι μας για να κρυώσει.
- Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και όταν χοχλάσουν τα βράζουμε για 10′ .
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) μαζί με το ινδοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το λαδί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Βάζουμε την σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και όταν αφρίσει το προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
- Μετά προσθέτουμε σίγα σίγα και το μείγμα του αλευριού με το ινδοκάλαμο και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το αλευρώνουμε.
- Βάζουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 45′ και μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Όταν ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε το γλυκό μας να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
- Βάζουμε το ρεβανί στο ψυγείο όλο τα βράδυ και το σερβίρουμε την επομένη πασπαλίζοντας το από πάνω με λίγο ινδοκάρυδο.
Πηγή: petros-syrigos.com