ΥΛΙΚΑ:
1 ½ φλ. γάλα σόγιας σε σκόνη
3 ½ φλ. γάλα σόγιας
2/3 του φλ. νερό
1 ½ φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μηλόξιδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ το γάλα σε σκόνη, το νερό και το γάλα σόγιας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μηλόξιδο και βάλε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώσπου να πάρεις παχύρευστο και σχεδόν σιροπιαστή υφή.
Γυρίζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και αφού κρυώσει, το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ξύνουμε το παγωτό μεταγυρίζοντάς το και πάλι στο μπλέντερ. Χτυπούμε για 30 δεύτερα να πάρουμε μια κρεμώδη υφή
Στη συνέχεια προσθέτουμε και πάλι το παγωτό στο μεταλλικό μπολ και βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για 3 φορές ακόμη.
Πηγή: cooking.sigmalive.com