Νηστίσιμο παγωτό σοκολάτα-καρύδα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (365 γρ.), Παγωμένη αποβραδίς στο ψυγείο
1 φλ. γάλα αμυγδάλου Alpro μαύρη σοκολάτα
1/4 φλ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου
5ο γρ. κουβερτούρα
για το γαρνίρισμα:

αμύγδαλα,

φλούδες σοκολάτας,

καρύδα,

σιρόπι

βύσσινο κτλ

Εκτέλεση:
Βάζω αποβραδίς τον κάδο της παγωτομηχανής στην κατάψυξη.

Την επομένη χτυπώ στο μίξερ το γάλα καρύδας (μόνο το στέρεο μέρος τα υγρά τα πετώ ή τα χρησιμοποιώ σε smoothies) ώσπου να γίνει σαν σαντιγί.

Προσθέτω το γάλα αμυγδάλου κ το σιρόπι κ ξαναχτυπώ. Στο τέλος ενσωματώνω κ τα κομματάκια σοκολάτας.

Αδειάζω το μείγμα στον κάδο.

Σε 20 λεπτάκια το παγωτό είναι έτοιμο.

Θα είναι μαλακό.

Καταναλώνω αμέσως, αφού βάλω τις γαρνιτούρες μου ή το φυλάσσω στην κατάψυξη σε μπολ που κλείνει καλά ώστε να πάρει πιο “παγωτένια” υφή.

Χρειάζεται ξεπάγωμα για 10 λεπτά πριν το σερβίρω από την κατάψυξη.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: theveggiesisters.gr

Μοιραστείτε το άρθρο