Για το νηστίσιμο κέικ με κακάο θα χρειαστείτε
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο, για το ταψί
- 2 κούπες νερό
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2/3 κούπας σπορέλαιο + λίγο, για το ταψί
- 1/3 κούπας κακάο
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 1 μπανάνα μεγάλη, ώριμη, σε κομμάτια
Εκτέλεση
1 Λαδώνετε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
2 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C.
3 Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ. Τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4 Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 50-55 λεπτά.
5 Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο τρυπώντας το κέντρο του με ένα μαχαίρι εφόσον η λάμα του βγει χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης κολλημένα πάνω της, βγάζετε το κέικ από τον φούρνο.
6 Το αφήνετε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε. Περιμένετε να κρυώσει για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψετε.
Πηγή: kathimerini.gr